SOM Metadecidim (Sesión 2)

Lugar: 
Pl Sortidor, 12, Barcelona
Fecha: 
3 de Mayo de 2017
Les SOM (Sessions Operatives Metadecidim) són trobades mensuals obertes en els quals la comunitat Metadecidim (tècniques municipals, hackers, investigadores, expertes i ciutadania en general) es reuneix per dissenyar participativament la plataforma Decidim.
 
Aquestes sessions són l'espai en què es construeix la comunitat que decidirà el futur d'una nova infraestructura clau per a la democràcia: Decidim. De la mateixa manera que les xarxes socials o les aplicacions de mòbil travessen avui la nostra vida quotidiana, xarxes com Decidim es filtraran a la vida política en els pròxims anys. Per això és important que les construïm i controlem entre totes, perquè les nostres decisions polítiques no haurien de dependre d'infraestructures creades i controlades per grans corporacions de manera no democràtica. Com va assenyalar Lawrence Lessig, el codi informàtic és llei, i les SOM són l'espai en el qual la comunitat Metadecidim escriu, democràticament, nous codis per a la democràcia.
 
Les sessions s'articulen entorn de sis eixos temàtics de treball:
 
  • Funcionalitats: disseny de funcionalitats de, per i per a totes. En aquestes sessions tothom pot contribuir a definir noves funcionalitats pel Decidim.
  • Experiència UX (User Experience) àgil: són sessions dedicades a conèixer i compartir l'experiència que les usuàries tenim del Decidim. Això ajuda a diagnosticar canvis necessaris.
  • Estratègia: són sessions dedicades a debatre col·lectivament quina és la situació de Decidim com a projecte i els passos a seguir en el seu desenvolupament i extensió.
  • Relat: discursos de reflexió, imaginació i seducció tecnopolítica. Aquestes sessions se centren en la construcció de discursos comuns i creatius al voltant de la participació, el Decidim i la democràcia.
  • Tecnologies: experimentació i reflexió sobre tecnologies útils per a Decidim, arquitectura de la plataforma, comunitat de desenvolupament i gitflow, instal·lació del Decidim, documentació tècnica, etc.
  • Recerca: recerca en xarxa per a una democràcia en xarxa. En aquest eix temàtic s'aprofundirà als debats oberts en la jornada mensual del decidim.lab, així com en altres reptes de recerca connectats amb el desenvolupament de Decidim i la democràcia en xarxa.
En aquesta primera sessió exposarem i debatrem l’organització de la comunitat i ens dividirem en grups de treball en funció de les prioritats destacades. Cada grup tindrà una dinamitzadora, que vetlli pel bon funcionament del procés col·lectiu, i una orientadora experta en la temàtica de cada grup de treball.
 
Foto de portada: Ajuntament de Barcelona.

Añadir nuevo comentario

CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.